UCL-FINAALIPÄIVÄ!

Se tarkoittaa VAIN yhtä asiaa: valmistautumista illan huippuviihdetarjontaan ja herkkuja. Paitsi että... on yks ihan pieni mutta. Vain ihan pieni. Ottelu voisi olla kuin mikä tahansa La Ligan paikallisottelu x vastaan x, se vaan pelataan San Sirolla Milanossa, ja Italian sarjahan on Serie A. Mikä siis ei täsmää?

No se, että vastakkain ovat Real Madrid ja Atletico Madrid. Muuten hyvä, mutta kun minusta ei saa Realin kannattajaa vahingossakaan - varsinkaan, kun ballerina Ronaldo pelaa siellä. Illan kiinnostavin juttu lienee se, onko Cristinalla ballerinatossut jalassa vai nappulakengät. ;-)

Eipä sillä. Mieluummin minä toki espanjalaisfutista katselen kuin saksalaisten tai brittien junnaavaa, ah, niin tappavan tylsää futista. Ensin pelataan 90 minuuttia ja lopulta Saksa voittaa. Vaan ei tänään, onneksi. Pikkuserkkuni naapurimaassa ei ainakaan pääse kehuskelemaan, miten erinomaista saksalainen jalkapallo on - no, ainakaan tämän illan ottelussa.

Mutta tämä ilta on vain lähtölaukaus kesän jalkapallojuhlalle. Puolitoista kuukautta huippufutista kaikkine lisukkeineen ja draamoineen luvassa. Ensi viikolla alkaa Copa America, 10. kesäkuuta jalkapallon EM-kisat Ranskassa ja vielä futiksen olympiaturnaus Riossa elokuussa. Kaksi ensinmainittua ovat ne kiinnostavimmat, mutta sinänsä olympiaturnauksessakin on oma mielenkiintonsa. Se taas on tietyllä tapaa niin toisenlainen turnaus verrattuna muihin arvoturnauksiin, niin hektinen, niin dynaamisesti lyhyessä ajassa tapahtuva, ja se nostaa toisaalta niin erilaiset pelaajat esille...

Kesän viihdetarjonta on siis taattu!

OLÉ!!!