Olen viime päivinä paljon miettinyt, mikä on järkevää bloggauksiin liitettävää linkittämistä ja missä se hyvän maun raja kulkee?

Kun katselee esim. kavereitten seiniä Facebookissa, osalla ne ovat täynnä videoita mitä suloisimmista kissoista ja niitten tempauksista. Joskus niitä tulee katseltua vain siksi, että tulee mieleen aika, kun meilläkin temmelsi kaksi kissanriiviötä. Haikeus iskee. Joidenkin seinät ovat täynnä kaikkia mietelauseita tai hupaisia sanontoja tai elämänviisauksia ja totuuksia.

Eihän siinä mitään. Hauskojahan ne, mutta missä kulkee raja, mitä saa linkittää ja mitä ei?

Youtube – tuo musiikinystävän taivas – on täynnä kaikkea kivaa, mutta ne tekijänoikeudet, ne tekijänoikeudet. Onneksi useimmat mainitsevat linkkiensä yhteydessä, etteivät omista oikeuksia. Hyvä niin. Mutta paljon sieltä löytyy sitäkin, joka on just ja just siinä hyvän maun rajamailla, onko fiksua jakaa kaikkea. On surullista nähdä esim. ihmisten yksityisyyteen liittyviä asioita, lapsiväkivaltaa tai monia muita asioita, joita Youtuben syövereistä löytyy. Siinä mielestäni mennään jo hyvän maun rajan ulkopuolelle

Entä sitten ne rakkahat euroveisut? Niin, niihinkin omistaa yleensä artisti oikeudet tai kyseinen televisioyhtiö, joka kansallisen karsinnan järjestää. Silti me viisufanit, ah, niin mielellämme jaamme tätä ilosanomaa teille muillekin.

Eri asia, miten oikein se on eettiseltä kannalta blogimaailmassa?