Viisuisa viikonloppu sai yllättävän startin, ihan suunnittelematta...

Perjantaina vietimme firman tyhy-päivää ja ohjelmaan kuului myös Helsingin soivat muistot-näyttely Kaupunginmuseon Hakasalmen huvilan näyttelytiloissa. Mahtavan oppaamme kierroksella opin yhtä jos toista uutta niin Suomen kuin Helsinginkin musiikkielämästä vuosisatojen ja -kymmenten varrella.

Näyttelyyn tutustuminen oli jo loppusuoralla, kun päädyimme huoneeseen, jossa oli tarinoita erilaisesta fanikulttuurista, ja mitä sieltä löytyikään? Ystävieni "viisumuseo"-kokoelmasta poimittuja esineitä erään suljetun oven takaa. Mukaan mahtuivat Jedwardin kaksosten eräällä keikallaan yleisön joukkoon heittämä kenkä ja La Carolan pressikuva Ateenan viisuista 2006 sekä paljon muuta. Tiesin toki, että tällainen on jossain Helsingin museossa (nämä viisuharrastajat olivat mainostaneet asiaa), mutta olin autuaallisesti unohtanut jo asian sekä varsinkin sen, missä museossa tuo mainittu näyttely oli. Se osui vahingossa kohdalle. 

Eilen lauantaina oli vuorossa monen viisufanin odottama vuoden kohokohta heti kansainvälisen finaalin jälkeen, viisuväen pikkujoulut. Ne juhlat, joista on tapana sanoa, että "sata salamaa iskee tulta ja koko elämä räjähtää..." Eilen se taisi tapahtua ihan kirjaimellisesti, sillä mm. Eläköön Elämä ja Sata Salamaa-kappaleiden säveltäjä, Petri Laaksonen, esiintyi juhlissa. 

Molemmat edellä mainitut ovat toki ikisuosikkejani ja ikivihreitä suomalaisessa viisuhistoriassa, mutta Jean vuodelta 2000 on se, joka saa minut herkistymään nykyään edellä mainittujakin enemmän. Kappale ei koskaan ole kilpaillut Suomen viisukarsinnassa, mutta oli ehdolla Suomen karsintaan vuonna 2000, ja Laaksosen kertoman mukaan ensimmäisellä varasijalla.