Olen totaalisen myyty Sandhjan esitykselle!

Viisukatsomomme kokoontui Martinlaaksossa hyvissä ajoin ennen finaalin alkua. Hyvää ruokaa, hyvää seuraa, mikäs sen parempaa.

Finaalista voisi sanoa paljonkin, mutta yksi sana kuvaa sitä parhaiten: HUIKEA!

Nekin kappaleet, joista en pahemmin perustanut ennen finaalia, kuulostivat hyviltä. Se ei tarkoita, että kauheasti kyseisistä biiseistä innostuisin edelleenkään, mutta kaikkien live-esitykset olivat onnistuneita.

Pisteidenlaskuun oli saatu luotua jännitystä kerrakseen. Pelkäsin viimeiseen asti, että vähiten suosikkini voittaisi, mutta koska UMK:ssa oli otettu käyttöön Ruotsin (pthyi!!!) suhteutettu pisteytystapa, jännitys säilyi loppuun saakka. Hetki meni ennen kuin edes tajusin, että Sandhja oli voittanut. Puhaltelin pitkään ja yritin tajuta tapahtunutta, kunnes viimein...

Kiitos, Suomi, kiitos! Ihan loistavasti äänestetty!

16 vuotta sitten Suomen valinnan osuessa Nina Åströmiin, olimme aika järkyttyneitä. Pettymys oli kova, kun suuret ennakkosuosikit Anna Eriksson ja Nightwish eivät kumpikaan tulleet valituksi. Balsamia haavoihin sentään saman vuoden syksyllä toi Annan voitto viisufanien omassa Second Chance Contestissa, jossa eri maiden karsintoihin osallistuneet - useimmiten toiseksi sijoittuneet kappaleet - kilpailevat paremmuudesta. 

Jotkut retkueestamme jopa uhkasivat peruuttaa tuolloin Tukholman matkansa.

Tällä kertaa tunnelmat ovat ihan erilaiset. Olen ihan onnesta sanaton. Niin harvoin suosikkini voittavat minkään maan karsinnoissa......

UPEAA, MAHTAVAA! ONNEA, SANDHJA