Kulttuurintäyteinen viikko, joka päättyy tänään livekuunnelmaesitykseen pimeässä. Kulttuuripalvelun hullunhauska Repe-ryhmä esiintyy.

Kuunnelmat, ai mitkä? nyt joku kysyy. No, ne mitä lapsena kuunneltiin radiosta. Oli Nimeni on Coxia, Knallia ja sateenvarjoa, Noita Nokinenää ja vaikka mitä. Minun lapsuudessani niitä kokoonnuttiin isolla joukolla aina kuuntelemaan. Ja ne Noita Nokinenät sitten...

Ne olivat juhlapyhien spesiaaleja. Erään ystäväni kanssa muistelimme kerran, kuinka kylästä oli aina kova kiire kotiin: "Äiti, Nokinenä alkaa, mennään jo..." Vielä muutama vuosi sitten Nokineniä lähetettiin radiossa uusintana juhlapyhien aikaan. Enää en muista viime vuosina kuulleeni. Onneksi sain toiselta ystävältäni kaikki Nokinenät, jotka olen siirtänyt visusti arkistoon.

Vampyyrien tanssi-näytelmä on Helsingin kaupungin teatterin uutuusmusikaali tältä keväältä. Se on löyhä rakkaustarina kauniista majatalon tyttärestä ja pahasta vampyyristä, joka asuu lähellä sijaitsevassa linnassaan. Nuori poika saapuu professorinsa kanssa majataloon ja poika rakastuu tyttöön. Lopulta monien vaiheiden jälkeen pojan tehtäväksi jää pelastaa tyttö vampyyrin kynsistä - tai hän itse ottaa sen tehtäväkseen. Miten käy? Sen saa tietää menemällä Peacockiin katsomaan esityksen. 

Pelkän esityksen nimen perusteella minulla on pitkin talvea soinut tämä päässäni. Sitä ei esityksessä kuulla, mutta eräs toinen tunnettu kappale kylläkin. 

Vampires In HeLLsinki, get alive!