Työyhteisömme kokoontuu vuosittain kaksi kertaa pitämään yhteistä tyhy-päivää. Usein siihen liittyy  niin sanottua työasiaakin, mutta tällä kertaa mentiin ihan puhtaasti "hulluttelun" ja hauskanpidon merkeissä.. Päätimme lähteä Tampereelle, Suomen jääkiekon, teatterielämän ja Rockin mekkaan. 

Päivä oli hyvä aloittaa legendaarisesta Tillikasta - joka myös yhtenä Juicen kantapaikoista tunnettiin - apetta nauttimalla. Siirryimme sieltä sujuvasti vakoilun maailmaan ja eikä aikaakaan, kun jo opettelimme tiirikoinnin jaloa taitoa. Vaan oppimatta jäi. Liekö paksut nakkisormet syynä vai jokin muu, mutta emme onnistuneet ratkaisemaan tiirikoinnin mekanismia, vaikka monikin meistä yritti. 

Pienen virkistäytymisen ja hengähdystauon jälkeen siirryimme loppuillaksi ratkomaan murhamysteeriä Hercule Poirot'n tyyliin. Esitin roolipelissä viileää italialaista kaunotarta, kreivitärtä, jolla rahaa oli kuin roskaa. Ja aika lähelle pääsin murhan ratkaisuakin, mikä oli yksi minun roolihahmolle asetetuista tavoitteista.

Muutama tunti roolipelissä kului hujauksessa, siinä sivussa ruoasta, yhdessäolosta ja etenkin yhdessä tekemisestä nauttien.Tiesin etukäteen päivän ohjelman ja on pakko myöntää, että suoraan sanoen vähän jännitin, miten työporukkamme lähtee mukaan tarinaan ja roolileikkiin. Yllätys oli positiivinen. Osasta yhteisöämme paljastui melkoisia näyttelijänlahjoja. Heissä olisi varmasti potentiaalia Kulttuuripalvelun teatteriproggiksiinkin. ;-)

Oli suorastaan verrattoman hauskaa! Kiitos asianosaisille!