On wappubrunssin aika. Yle hemmottelee meitä viisufaneja, neljä Suomen viisukarsintaa vuosilta 1989 - 1992 putkeen vappupäivän iloksi.

Tämä kaikki tietysti vaatii hyvää ruokaa, juomaa ja kestäviä istumalihaksia. Mutta se kaikki on vaivan arvoista, usko minua!

Ehdin jo katsoa vuoden 1989 Suomen karsinnan. Anneli Saaristo oli ylivoimainen, ansaitusti. Menestys Lausannessakin oli loistava - no, ainakin siihenastiseen historiaamme nähden. Monia muitakin hienoja sävelmiä löytyi tuon vuoden karsinnasta. Vaikken voi sanoa unohtaneeni kappaletta, ei se koskaan ole minulle ollut mikään "se viisu" siltä vuodelta. Mutta kun nyt kuulin Kim Lönnholmin "Minä olen muistanut" pitkän tauon jälkeen uudelleen, se kuulosti hyvältä.

Nyt Teema on jo siirtynyt seuraavaan viisuvuoteen, ja vielä pari on luvassa. Paljon on vielä luvassa. Näitä katsellessa ehtii ajatella monta asiaa, monta muistoa palaa mieleen; herkistää kyyneliin, saa nauramaan vedet silmissä, mutta saa tuntemaan myös kosolti myötähäpeää - ja välillä niitä kaikkia sekaisin...

Vuosi 1991 on oma suosikkini näistä neljästä tänään näytettävästä karsinnasta. Sieltä moni laulu on jäänyt elämään omaa elämäänsä kisan jälkeenkin. Omat lempparini olivat nämä kaksi, Arja Korisevan ja Samuli Edelmannin kappaletta.