Oli kakkossemin aika, tarjolla oli toiset 18 enemmän ja vähemmän mielenkiintoista esitystä. Etukäteen ajatellen Liettua ja Belgia olivat omat ennakkosuosikkini, mutta monia muitakin hyviä löytyi.

Olen kevään aikana usein sanonut, etten oikein tiedä, miten suhtautua Ukrainan kappaleeseen. Se on aikamoinen taidepaukku, enkä helposti viehäty sellaisista. Istuimme päivällä ruokailemassa porukalla ja ystäväni tiivisti keskustelun hyvin, näin: minulla riittää kyllä sympatiaa Ukrainaa kohtaan sen osalta, millaista politiikkaa Venäjä tekee, mutta ymmärrystä ei riitä itse kappaleelle. Siinäpä se!

Nyt illalla Globenin lehtereillä istuessani jouduin kyllä muuttamaan käsitystäni. Edelleenkään en kovasti lämpene itse kappaleelle, mutta esitys oli vaikuttava. Enkä voi väittää olevani yllättynyt sen jatkoonmenosta. Se, mistä en pitänyt lehtereillä istuessani, oli jonkun ulkomaalaisen fanin kommentti heti esityksen jälkeen: "Fuck you Russia!"

Ihan oikeesti, POLITIIKKA POIS!

Illan toisen yllätyksen tarjosi finalistien julkistaminen. Ai miten niin? Uskomatonta kyllä, mutta koskaan aiemmin ei ole ollut nykysysteemin aikana tilannetta, että Ruotsi on AINOA Pohjoismaa finaalissa. Norja ja Tanska eivät olleet mitään suosikkejani, toisin kuin Islanti ja Suomi, mutta jokseenkin yllättynyt olen.

Eniten harmittaa silti Valko-Venäjän tippuminen- Sinne meni mun puntarikolmoseni, nyyh!