Olen pitkään pitänyt periaatteenani, että Tukholmassa kelpuutan vain varaäitini lihapullat, ne maailman parhaat.

Jouduin kuitenkin eilen tinkimään periaatteestani, ja ero varaäidin ja toisen paikan välillä oli suuri. Mikä varaäitini lihapullista tekee parempaa kuin muut Ruotsissa? Kyllä, tiedän sen salaisen ainesosan, mutta en paljasta sitä. ;-)

Perjantai on sujunut jokseenkin odottavissa tunnelmissa. Aamulla meidän Sandhja harjoitteli toiseen kertaan Globenin lavalla. Niin paljon kuin rakastankin tätä menevää biisiä ja showta, niin nyt alkaa epäilyttää. Ei siksi, että Sandhjan tekninen laulusuoritus aiheuttaisi huolta, kyllä se sujuu. Mietityttää vaan tuo esitys itsessään. Pelkkää kävelyä lavalla  Ja kun se olisikin se ainoa kysymysmerkki!

Herranen aika sentään, mikä jumppapuku! Vaihda se riepu, ja vaihda se vähän äkkiä sittenkin. Käy vaikka Henkka&Maukassa, mutta älä herranen aika sentään tule siinä rievussa lavalle, kiitos! Tulee jotenkin elävästi 16 vuoden takaiset tapahtumat mieleen. Silloin meitä edusti "kylmä puuro" nimeltään A Little Bit, joka esityksenä jaksaa nolottaa edelleen. Silloinen edustajamme kertoi löytäneensä varsin virttyneen näköisen punaisen nahkatakkinsa jostain Tukholman rättikaupasta. Se oli noloa! Nyt kehottaisin kuitenkin Sandhjaa kipittämään ja vähän äkkiä rättikauppaan! Mene jo! Tuskin menestyksemme siihen kaatuu, mutta silti... Voi hyvänen aika... 

Suomen harjoituksista järkyttyneenä seurailin aikani Kreikan ja, ah niin pahuksen turhan Moldovan, harkkoja netistä. Eipä oo isommalti jälkipolville kerrottavaa. 

Jottei v-käyräni suorastaan huippuun ehdi nousta, suuntaan ulos aurinkoon ja lämpöön. Kävelin tuttuun italialaiskahvilaan ajatuksenani iso kuppi kahvia ja päivän lehti. Muutin mieleni perille päästyäni, oli lounasaika. Niinpä päädyin lasagnelle. Taivaallisen hyvää, eikä edes kallista. Mutta ei, ei se voita kotitekoista lasagnea...

Liekö aika soittaa varaäidille ja kysäistä, mikä päivä ehtisimme tavata?

P.S. Vaikka vähän pelonsekaisin ajatuksin suhtaudunkin Sandhjan esitykseen tämän päivän harjoitusten jälkeen, kannatan silti Suomea silti loppuun saakka - riittipä se sitten mihin saakka tahansa.