Usein kesäaikaan kuulee sanottavan, että tv:stä ei tule mitään katseltavaa. Tottahan se. Välillä tuntuu, että ainoa, mitä viitsii tv:stä katsoa, on uutiset ja ajankohtaisohjelmat.

Jokunen vuosi sitten itseäni viihdyttivät espanjalaissarja Serranon perhe ja Ihana Elisa sekä Ihanan Elisan tytär, mutta niistäkin on jo aikaa. Viime kesänä tv-suosikikseni nousi Diana Gabaldonin kirjoihin perustuva Outlander - Matkantekijä-sarja, joka tänä kesänä on saanut jatkoa.

Eli on siellä edes jotain, näin jalkapallohuuman päätyttyäkin - varsinaiseen antikliimaksiin, tosin. Rioa odotellessa.

Naapurimaan kanavat pelastavat jälleen, no, ainakin jossain määrin. On tarjolla kesäviihdettä: yhteislaulua, sanaristikoiden ratkomista sekä talkshowta. Maanantaisin viihdyttää Lotta på Liseberg, joka kuvataan Göteborgissa Lisebergin huvipuistossa, tiistaisin Allsång på Skansen Tukholmasta (se näkyy YleFemmallakin) ja lauantaisin Smmarkrysset, joka kuvataan Tukholman Gröna Lundissa. 

Apropå! Allsång på Skansen... Eilisilta tarjosi jokakesäisen kohokohtansa kyseisessä ohjelmasarjassa. Muutaman vuoden jatkuneen perinteen mukaisesti joku pitkän linjan artisti/bändi saa oman allsång-tuntinsa kerran kesän aikana. Tänä vuonna kunnian sai Thomas "Orop" Eriksson, 80- ja 90-lukujen suosikkiartisti, jolla hittejä löytyy hittien perään. Eilinen Allsånscenen är din oli varsinaista tykitystä koko 57 minuuttia. Orupin kaikki hitit tulivat ohjelman aikana kuulluiksi, ehkä jokunen jäi pois, mutta oma kestosuosikkini oli illan ensimmäisten joukossa... Vierailevina artisteina nähtiin Allsång på Skansenin juontaja, Sanna Nielsen sekä GES-trion kaksi muuta jäsentä, Anders Glenmark ja Niklas Strömstedt. Unohtamatta toki tätä vuoden -94 megahittiä. ;-)