Tähän kesään mahtuu kolme urheilullista kohokohtaa: jalkapallon EM, Tour de France ja Rion olympialaiset. Niistä keskimmäinen on juuri alkamassa, vain muutaman tunnin päästä.

Rakas nojatuolini, oletko valmis?

Viralliselta nimeltään Le Tour de France, mutta puhekielessä usein vain pelkkä Tour, on perinteikäs kisa, ja maailman vanhin edelleen järjestettävä pyöräilytapahtuma, jonka historiaan mahtuu kaikenlaista: draamaa, ilonhetkiä, mutta myös dopingkäryjä. Ensimmäisen kerran se järjestettiin vuonna 1903, ja tämän vuoden ympäriajo on järjestyksessään jo 103:s. Vain maailmansotien aikaan kilpailua ei ole järjestetty. Kolme suomalaista löytyy kilpailun historiasta, sellaiset tutut nimet, kuten Kjell Carlström, Joona Laukka ja Jussi Veikkanen viimeisimpänä vuonna 2009.

Noin viisi vuotta sitten jäin koukkuun tähän tapahtumaan. Se oli helppoa. Eräänä lauantaipäivänä istahdin nojatuoliin ja surffailin kanavilla. Päädyin Eurosportille, ja jäin kuuntelemaan Kristian ja Peter Selinin selostusta. Siinä missä herrat selostivat kilpailua rauhalliseen, asialliseen, mutta samalla rentoon ja humoristiseen tyyliinsä, niin selostuksen lomaan sain aimoannoksen Ranskan historiaa, ruokakulttuuria ja paljon muutakin tietoa. Olin totaalisen myyty, tällaisia nojatuolimatkoja on kivaa tehdä, tätä lisää, kiitos. 

Tänään alkaa uusi nojatuolimatka Normandian rannikolta, joka halkoo maisemia neljässä maassa, ja päättyy Pariisin Riemukaaren alle 24.7. 

Viihtyisää matkaa!