Viime viikonloppuna alkanut Tour de France sai minut kaivelemaan nettiä. Muistin blogimerkintääni kirjoittaessani, että pidin kovasti 80-luvun loppupuolella eräästä ranskalaisesta tv-sarjasta, nimenkin muistin, se oli Chateauvallon - ja sen tunnusmelodiasta.- mutta mitään muistikuvaa ei ollut, miten se meni, ja miksi se viehätti. Edes sitä en muistanut, mistä sarja kertoi.

Ei muuta kuin Youtuben ihmeelliseen maailmaan sukeltelemaan.

Siinä Youtubessa seikkaillessani löysin monta muutakin vanhaa suosikkisarjaani, joita aloin kaivata takaisin. Mitä pidemmälle tutkin, sitä enemmän löysin vanhoja suosikkeja, jotka kovasti haluaisin nähdä uudestaan, mutta taitanen jäädä vain uneksimaan moisesta ihmeestä. Poimin kuitenkin muutaman.

Paluu Eedeniin: australiaissarja 80-luvulta, josta ensin oli olemassa vain kuusiosainen minisarja, ja myöhemmin noin parikymmenosainen jatkosarja. Draamaa, juonittelua, rakkautta ja kullankimallusta.

Viinitila Falcon Crest (taisi myöhemmin esiintyä pelkällä Falcon Crest-nimelläkin): Jane Wymanin tähdittämä amerikkalaissarja, joka sijoittuu nimensäkin mukaisesti viinitilalle.

Christy: tarina nuoresta naisesta, joka lähtee opettajaksi Amerikan vuoristoon 1900-luvun alussa, paikkaan, jossa selviytyminen hengissä on päivästä toiseen taistelua, ja ennakkoluulot elävät vahvoina, samoin kuin taikauskoisuus.

Elämä voittaa: suosikkisarjani 90-luvulta, joka kertoi down-syndroomaa sairastavasta pojasta ja hänen perheestään. Elämänmakuinen, lämminhenkinen sarja. 

Entä sitten kotimaiset tv-sarjat? Muutama tulee ihan hakematta mieleen, jotka haluaisin uudestaan nähdä: Vihreän kullan maa, Puhtaat Valkeat lakanat ja 90-luvulta sarja, jonka nimi on päässyt unohtumaan, mutta se sijoittui Tampereelle ja liittyi jotenkin ruokabisnekseen. Perheen matriarkkaa näytteli Ritva Oksanen.

TV-muistoja on paljon, ja kun Youtubea kaiveli, löytyi vaikka mitä ihania muistoja Varmaan jonkun tosi rakkaan sarjan itsellenikin olen unohtanut, mutta mitä sinä kaipaat takaisin?