Vuosi on jotakuinkin päätöksessään, on aika tilinpäätöksen.

Päättyvään vuoteen on mahtunut paljon, niin iloa kuin suruakin, hilpeitä hetkiä ja vähemmän hilpeitä hetkiä, teatteri- ja musiikkielämyksiä sekä penkkimurheilua...

 

Yksityinen elämä:

Kevät toi perheeseen tai lähisukuun uuden ylioppilaan ja muitakin valmistuneita oli lähipiirissä. Maailma pyörii sittenkin, vaikka muka minun sanotaan vanhenevan sen mukana. Ei pidä paikkansa! Minä täytän edelleen vain 22, mutta montako kuukautta päälle, sitä en sano. ;-) On kiva nähdä nuorien kasvavan ja siirtyvän omaan elämään, jatkavan normia kiertokulkua maailmassa.

Ne surulliset asiat: läheinen perheystävämme menehtyi sairauden murtamana elokuussa. Se kosketti. Yli 40 vuotta perheen yhteistä historiaa hänen kanssaan takana, ja nyt hän on poissa. Siihen aikaan mahtuu paljon. Hänen kanssaan ehdimme jakaa monet ilot ja surut, yhteiset juhlahetket vuosien varrella, monia yhteisiä teatterireissuja ja kesäisiä retkiä milloin minnekin.

 

Teatteri, musiikki ja muu kulttuuri:

Myrskyluodon Maija keväisenä lauantaina Lahdessa kosketti. Se sai muistamaan, miten karua elämä voi joskus olla, eikä meri anna armoa kulkijalleen, kuten tässä muutama vuosi sitten julkaistussa Tomas Ledinin kauniissa tekstissäkään. Erityisen koskettavan siitä näin jälkikäteen tekee se, että sen musiikin säveltäjä, muusikko Lasse Mårtensson, menehtyi keväällä viisuviikkojen aikana. Hänkin oli yksi viisuedustajistamme. 

Kesän kohokohtia olivat Eppu Normaalin 40-vuotiskeikka Ratinassa sekä La Carolan Finlandiatalon keikka, kaksi tuntia täyttä tykitystä Främlingistä Evighetiin, Sanna vänneriä ja Make A Changea unohtamatta. Daami on vedossa vielä 50 vuoden rautaisessa iässäkin. 

Vuoden kulkuun kietoutui myös retki Kotkaan ja Imatralle Keisareitten ja kuninkaitten jalanjäljissä lokakuussa. Se oli kiehtova sukellus pariksi päiväksiSuomen historiaan ja ehkä vähän syvemmällekin...

 

Euroviisut:

Kaksi keväistä viikkoa Tukholmassa tarjosivat draamaa, jännitystä ja rentoa kesämenoa tutussa "kotikaupungissani". Oli aikaa tavata ystäviä, sukulaisia, antaa ajatusten virrata ja istua rauhassa kaupungin kahviloissa, kun siltä tuntui... Se, mitä muuta viisuviikoilla tapahtui, on tiivistetysti luettavissa toukokuun blogimerkinnöistä. 

 

Rakas penkkimurheilu:

Jalkapalloa, olympialaiset, yleisurheilun EM-kisat, elinsiirrokkaiden EM-kisat täällä pk-seudulla. Merkittävin niistä kaikista oli kuitenkin samban syke ja Rion kaksi unohtumatonta kisaviikkoa. Kisojen sykähdyttävin hetki? Minulle se oli tämä.

 

Katse tulevaisuuteen ja vuoteen 2017

Huomisiltana on aika kohottaa malja päättyvälle vuodelle ja tulevalle vuodelle. Se on Suomen 100-vuotisjuhlavuosi. Sata vuotta arvokasta itsenäisyyttä! Mitä se tuo tullessaan, jää nähtäväksi. Urheilun supervuosi on Suomessa ihan ovella: ensin Lahden MM-hiihdot ja kuukauden päästä siitä taitoluistelun MM Helsingissä. Mikään ei saa minua pysymään poissa kummastakaan, ei mikään!

Turvallista uudenvuoden juhlintaa ja riehakasta alkavaa Suomen satavuotisjuhlaa!