Saavuimme Wieniin eilen torstaina. Ilta oli pilvinen, mutta lämmin. Täällä on täysi kesä.

Kun tulomuodollisuuksista oli selvitty ja asetuttu taloksi vuokra-asuntoomme, oli aika etsiä palanpainiketta. Vuokraemäntämme Ingela (jota keskenämme nimitämme Pepiksi, hän on ruotsalainen) vinkkasi pistäytyessään meille, että lähellä sijaitsevassa Schönbrunnin linnassa olisi tarjolla vuotuinen klassisen musiikin konsertti, joka televisioitiin myös Suomessa suorana lähetyksenä eilisiltana. 

Siispä suuntasimme sinne. Matkaa oli n. 20 minuutin kävelymatka. Olisimme toki tyytyneet vähempäänkin, mutta mitä tapahtuikaan, kun pääsimme 20150514_223832-1%5B1%5D.jpg linnanportille: puistossa alkoi soida Finlandia. Mikä ajoitus! Seisoimme yleisömeren keskellä ja nautimme. Tuntui jotenkin juhlalliselta kuunnella Finlandiaa juuri siellä. Schönbrunnin linna näytti kauniilta iltavalaistuksessaan. 

Olin jokseenkin varma, että loppuun saisimme kuulla vielä Straussin An Den Schönen Blauen Donaun ja Radetzsky-marssin, mutta ei. Meitä hemmoteltiin vielä parilla muulla wienervalssilla, joiden aikana 20150514_224750-1%5B1%5D.jpg pisti tanssiksi linnan nurmella, mutta enempää emme kuulleet. Oli aika lähteä etsimään sitä ruokaa...