Talvi!

Mikä ihana tekosyy ottaa hyvä asento kotisohvalla ja kuluttaa päivä penkkiurheillen, siis tv:tä katsoen. Kanavasurffailu on suorastaan hauskaa. Marraskuun puolesta välistä aina maaliskuun lopulle voi sanoa, että viikonloput kuluvat tehokkaasti urheilun merkeissä, vaikka... No, itse olen sen verran kriittinen tv-katsoja, etten juuri Suomen kanaville eksy urheilua katsomaan. Pelkkä Niki Juuselan tai Kukkuu-hörökorva-Kunnaksen äänen kuuleminenkin aiheuttavat syöksyreaktion kaukosäätimen suuntaan. Ei, ei... ei missään nimessä tätä.

Onneksi naapurimaan SVT pelastaa ihmispoloisen moiselta. Vinterstudion tarjoaa monipuolisesti alppihiihtoa, maastohiihtoa ja muita talvilajeja (vain ampumahiihto on kaupallisilla kanavilla) eikä pelkoa ole huutavista tai sekoilevista selostajista.

Tämä viikko (tammikuun viimeinen) on kuitenkin pyhitetty suosikkilajilleni taitoluistelulle. Viisi päivää upeita esityksiä, kaunista musiikkia ja niitä kuuluisia suukkoja ja kyyneliä (kiss & cry-corner), siis suurta draamaa. 

Suosikkini pitävät pintansa, ja ovat sekä naisten- että miestenkisassa kohtuuhyvissä asemissa ennen vapaaohjelmia, sekä Joshi Helgesson, Viveca Lindfors että Aleksander Majorov.

Meinaat, että olisin unohtanut kestosuosikkini listasta, vai? Ehei, ei pelkoa

Ja kun tämä taidenäytös päättyy sunnuntaina loppunäytökseen, alkaa penkkiurheilijan toinen suosikkilajiviikko heti perään, jääpallon MM. WP35 on ja pysyy suosikkijoukkueenani kotoisessa Bandy-liigassa, mutta MM-kisoissa tunnustan häpeämättä kannattavani Ruotsia. ;-)

Penkkiurheilun iloa kaikille!